Dillkött - Lammbringa i dill

Till det här receptet behöver du följande:
En eller två lammbringor ca 500 gr (slagsidor som det också heter)
En halv kruka hackad dill
1/2 tsk salt
2 matskedar ättika 12%
1 st morot
1 gul lök
1 dl vitt vin
2 dl vatten
Smör och grädde
Bindgarn (bomullssnöre)

Bred ut slagsidan och strö den med rejält med dill. Salta och skvätt över 1 matsked av ättikan.

Rulla ihop den och knyt med bindgarn.

Lägg rullarna/rullen i en eldfast form och sätt in i ugnen i 15 minuter på 200 grader. När de är brynta och fått fin gyllenbrun färg tar du ut dem.

Tillsätt grovt delad morot, lök, vatten och vin. Täck formen med lock eller folie och tillaga vidare i ugnen på 175 grader i 2,5 timme.

Lyft ut bringan, ta bort garnet och skiva. Sila spadet ner i en kastrull. Tillsätt ett par matskedar grädde, samt även 1 matsked kallt smör. Smaka av med salt, lite socker, ca 1 matsked ättika och lite hackad dill.