Rapp på lammbog

Till det här receptet behöver du följande:
Ca 1 kg Bogkött från lamm (del av benet kan vara kvar, eller också är det benfritt)
3 matskedar kryddmix Ras Al Hanot Röd (finns i de flesta större matbutiker)
1/2 tesked salt
5 klyftor vitlök
4 dl vatten

Gnid in salt och kryddblandning i köttet och krossa vitlöksklyftorna och lägg dem runt som på bilden. Häll i vattnet i lergrytan (det går självklart att använda annan gryta, t.ex. gjutjärn). Tillaga i ugn i 175 grader i 3,5 - 4 timmar.

Efter 3,5 - 4 timmar är köttet färdigt. Det faller isär lätt så lyft upp försiktigt.

Lägg köttet på en skärbräda och skär med vass kniv (det ramlar sönder om du har en för slö kniv) och låt det ligga kvar på en skärbräda.

Vi har valt att servera köttet med nygräddat pitabröd från vedugn. Det går utmärkt att grädda i vanlig ugn. Alternativt köper man pitabröd, tortillabröd eller ett gott hamburgerbröd.

Som tillbehör har vi picklad gurka, picklad rödlök, sallad och en gräddfilssås smaksatt med jalapeno, hackad lök, kryddblandningen och en massa nyklippt krasse.