Köpvillkor

1.1 Avtal
Vid beställning ingås avtal när du väljer att bekräfta köp i kassan. Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar oavsett om det gäller felaktigheter såsom tryckfel, t.ex. priser, specifikation eller tekniska problem. Vid eventuell felinformation har du naturligtvis rätt att häva ditt köp med hänvisning till detta. Vi förbehåller oss även rätten att inte genomföra en beställning om t.ex. varan är slut i lager eller vid tekniska problem.
På vår hemsida erbjuds varor där inte ett fast pris för helheten kan erbjudas. Förklaringen återfinns i att produktens vikt inte går att fastställa innan leverans. Det flytande slutpriset beror alltså på vad lammet eller kalven väger vid slakt. Eftersom vi enbart slaktar på beställning, efter att du som kund beställt och betalat ett förskott, kan vi inte känna till vad just ditt lamms vikt. Ditt slutpris får du veta när du kommer till slakteriet i Skebobruk för att slutbetala och avhämta din vara. Du kan själv räkna fram ett ungefärligt slutpris med ledning av kilopriset och det viktintervall som finns angivet vid produkten.
En normalvikt för beställt lamm är 17 – 23 kg.
En normalvikt för beställd kvarts kalv är 22 – 28 kg.

2.1 Betalning
Alla priser är inklusive 12% moms. På beställningsbekräftelsen är alla kostnader inkluderade.
Ta gärna med bekräftelsen på den vara/de varor som ni beställt och förskottsbetalat och visa upp vid avhämtning.
Som kund oss kan du välja mellan följande betalningssätt:

Betal/Kreditkort
Betalning med VISA eller Mastercard utfärdade av svensk bank eller Swish. Vid avhämtning kan slutbetalning göras med kontantbetalning, Swish eller kort.
Vi använder oss av 3D Secure. Det är en global säkerhetsstandard som är framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Överföringen av pengarna sker med SSL-kryptering. Det innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter.
Om hemleverans är beställd av valda varor (ej möjligt förnärvarande) sker det till den adress som uppgivits vid förskottsbetalningen.

Paypal
Mer än 200 miljoner människor använder redan PayPal.
Snabbt och smidigt, betala på nätet med ditt PayPal-lösenord, så slipper du knappa in dina betalningsuppgifter varje gång du handlar. Säkrare och tryggare ,känn dig trygg när du handlar. Paypal krypterar dina betalningsuppgifter.

Swish
Vi erbjuder betalning via Swish om du har Swish-appen och mobilt bank-id på din smartphone eller läsplatta, kopplat till ditt bankkonto.

Hämta och betala i butik
I samband med ditt köp kryssar du i den tidpunkt du vill hämta och slutbetala dina varor. Om du får förhinder att hämta på den dag du valt att hämta, är du välkommen en av de dagar som finns som möjliga att välja vid utcheckning. Normalt sätt endast fredagar och lördagar mellan kl 9:00 - 12:00. Vi vill dock att du meddelar oss via mail till info@jaringe där du skriver att du fått förhinder och att du valt en annan dag (ange vilken) för avhämtning. Är det en färskvara du beställt kommer vi att frysa in den åt dig så att den inte riskerar att bli dålig.
3.1 Ångerrätt
Du har ingen möjlighet att ångra ditt köp. Ett djur slaktas på beställning och är preparerat på det sätt du valt. Därför kan du inte ångra ditt köp.
Vid avbeställning av bokad vara återbetalas inte din förskottsbetalning. Dock får du gärna maila oss på info@jaringe.se så försöker vi hjälpa till med en ersättningsvara vid senare tillfälle. Om vi kan ordna med en ersättningsvara används det förskott som du inbetalat såsom avräkning mot ersättningsvarans slutpris.
5.2 Bytesrätt
Kunden har ingen rätt att byta köpt vara.
6.1 Personuppgifter
Vi kommer inte spara era uppgifter längre än vi nödvändigtvis behöver, men vi behöver spara uppgifterna i upp till tre år från ditt senaste köp. Läs mer i vår Personuppgiftspolicy.

7.1 Force majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, fördyrande omständigheter och liknande händelser utom vår kontroll vilken ej kunnat förutses och påverkar ingångna avtal från vår sida, vilket gör att vi ej kan hålla nämnda avtal, skall utgöra grund till att Järinge Godsförvaltning AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.